• Hem
  • 7. Monica Brund...
sida

7. Monica Brundin

Namn: Monica Brundin
Plats på listan: Nummer 7
Bor i: Slagsta
Fritidsintresse: Jag har två kaniner och en massa marsvin som tar en del tid. Jag gillar att vara ute och gå, gärna i skog och mark. Jag har också ett något nördigt intresse och det är mordet på Olof Palme, vilket engagerat mig praktiskt taget sedan det hände. Det är många tjocka luntor som blivit plöjda genom åren, om man säger så.

Monica Brundin

När och varför blev du engagerad i Vänsterpartiet?

Jag har varit politiskt aktiv en stor del av livet. Redan 1973 gick jag med i FNL-gruppen i Västerås. Då var jag 15 år. Jag har även varit aktiv i Naturskyddsföreningen, RFHL och Djurens rätt. Innan jag gick med i Vänsterpartiet var jag medlem i Socialistiska Partiet. Att jag blev aktiv i V hade direkt att göra med SD:s intåg i Riksdagen. Jag hade inte varit aktiv politiskt på ett tag men då kände jag att det var dags att ta steget för att åtminstone försöka hindra utvecklingen mot mer högervridning och främlingsfientlighet.

Vad tycker du är det viktigaste politiska förslaget att få igenom i Botkyrka?

Jag tycker att det är mycket viktigt att återta hemtjänsten i egen regi och att försöka stoppa även andra privatiseringsförsök i alla kommunala verksamheter.

Vad är ditt bästa argument för att den som bor i Botkyrka ska rösta på Vänsterpartiet i valet den 11 september?

Att det bara finns ett parti i fullmäktige som är emot privatiseringar och vinstdrivande företag i offentlig verksamhet och det är Vänsterpartiet.

Kopiera länk