• Hem
  • Vår politik för...
sida

Vår politik för Botkyrka

Vi bygger Botkyrka

Klassklyftorna har ökat mer i Sverige än i något annat jämförbart land. Inkomstskillnaden mellan vanliga löntagare och makteliten är större än någonsin. Det kräver en offensiv politik från vänster, för jämlikhet och jämställdhet, för solidaritet och demokrati.

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi arbetar för ett samhälle som fungerar för alla – inte bara några få. Vi kämpar mot klassorättvisor, rasism och kvinnoförtryck och för en politik som sätter klimatet och miljön framför starka företagsintressen. Vi vill få bort vinstjakten som drivkraft i välfärden. Vi vet att ett solidariskt samhälle är starkare än ett land där girigheten får råda. Tillsammans vill vi inget mindre än alla människors frihet.

I det här programmet beskriver vi våra ambitioner, mål och förslag för nästa mandatperiod i Botkyrka kommun, men givetvis får inte allt plats och en del har vi kanske missat. Du är välkommen att höra av dig till oss om du har egna förslag eller vill veta mer om vår politik.

Marit Normasdotter
ordförande
Vänsterpartiet Botkyrka

Här hittar du vårt kommunalpolitiska program för perioden 2022-2026, som beskriver Vänsterpartiets politik för Botkyrka kommun (klicka på respektive rubrik).

Innehåll

Kopiera länk