• Hem
  • Bli medlem
sida

Bli medlem

Det går att förändra världen om man vill. Fast knappast ensam. Ska det bli ordentligt gjort måste vi göra det tillsammans. Ju fler vi är som är medlemmar, desto starkare kraft för rättvisa blir Vänsterpartiet.

För att bli medlem fyller du bara i formuläret nedan. Då får du ett inbetalningskort hem i brevlådan. När du betalat medlemsavgiften, är du med! Medlemsavgiften är 100 kr första året och därefter 300 kr per år.

Klicka här för att ansöka om medlemskap!

 

Vanliga frågor och svar

Måste jag hålla med Vänsterpartiet om allting om jag är medlem?
Nej, det gör knappast någon medlem. Men om du delar våra grundläggande politiska värderingar och tycker att vår politik är bättre än andra partiers så hör du hemma om oss. Som medlem får du vara med och forma Vänsterpartiets politik.

Vad kan man göra som medlem i Vänsterpartiet Botkyrka?
Vi jobbar på många olika sätt. Dels har vi företrädare i kommunfullmäktige och nämnder, som jobbar kommunpolitiskt för att vrida Botkyrka åt vänster. Men kommunpolitiken är långt ifrån allt för oss. Arbetet vi gör som medlemmar i Vänsterpartiet handlar också om att bilda opinion t.ex. genom att skriva insändare, dela flygblad, ordna manifestationer, samarbeta med andra föreningar och mycket annat.

Ungefär en gång i månaden har vi medlemsmöte. Det är det demokratiska forum där medlemmarna bestämmer vad partiföreningen ska göra.

Vi har också ett aktivt studiearbete, där vi tillsammans lär oss och diskuterar intressanta ämnen och aktuella politiska frågor. Du kan se i kalendariet vilka temamöten och studieträffar som är på gång just nu. Har du förslag på intressanta ämnen, böcker, filmer eller föreläsare? Tipsa gärna styrelsen!

Måste jag vara aktiv om jag går med?
Var och en bestämmer själv hur aktiv han eller hon vill vara. Vi hoppas naturligtvis att du vill hjälpa till i partiarbetet, men den som vill markera sitt stöd till partiet bara genom själva medlemskapet är lika välkommen.

Varför ska jag gå med, räcker det inte att jag röstar på (V)?
Varje röst på Vänsterpartiet är en viktig röst för ett mer rättvist samhälle. Men vill du göra ännu mer skillnad, så kan du också bli medlem. Ju fler vi är desto större genomslag får vi. Vårt påverkansarbete kan inte göras genom flotta reklamkampanjer, utan vår styrka är våra medlemmar. Progressiva förändringar kräver att vi är många som går samman och arbetar för ett rättvisare, mer jämställt och solidariskt samhälle.

Som medlem i Vänsterpartiet får du dessutom:
-Möjlighet att direkt påverka Vänsterpartiets politik och aktiviteter
-Möjlighet att gå på kurser, seminarier och studiecirklar för att få mer kunskap om samhällsfrågor och politik
-Vänsterpartiets magasin Rött fyra gånger per år
-Stockholmsdistriktets medlemsblad Vänsteraktuellt
-Medlemsbladet Röde Botvid som ges ut av Vänsterpartiet Botkyrka

Jag har inte råd att bli medlem, kan jag få sänkt avgift?
För närvarande är medlemsavgiften 100 kr första året och därefter 300 kr per år. Om du har låg inkomst, t ex om du är pensionär, studerande eller arbetslös, kan du få sänkt avgift. Kontakta i så fall [email protected].

Kan man vara med i flera partier samtidigt?
Du kan inte samtidigt vara medlem i Vänsterpartiet och i ett annat svenskt politiskt parti. Däremot kan du också vara medlem i ett vänsterparti från ett annat land.

Kan man vara med i både Vänsterpartiet och Ung Vänster?
Javisst! Ung Vänster är vårt ungdomsförbund, som organiserar unga för en socialistisk och feministisk samhällsförändring. Gå gärna med där! Här anmäler du att du vill bli medlem i Ung Vänster.

Har du fler frågor? Hör av dig!

 

 

Kopiera länk