artikel

Mats Einarsson blir kommunalråd och gruppledare för Vänsterpartiet Botkyrka

Igår, söndagen den 22 oktober beslutade ett enhälligt medlemsmöte att nominera Mats Einarsson till posten som kommunalråd (heltidsarvoderad politiker) i Botkyrka kommun. Samtidigt utsågs han till ny gruppledare för Vänsterpartiet Botkyrka. Det är första gången Vänsterpartiet i Botkyrka tillsätter ett kommunalråd – ett resultat av att partiet efter valet ingår i den styrande majoriteten tillsammans med socialdemokraterna och miljöpartiet.

– Jag är glad för förtroendet från medlemmarna. Det här blir en verklig utmaning. Vänsterpartiet Botkyrka har många viktiga uppgifter framför sig och som väl är står jag inte ensam. Vi är många som arbetar för ökad rättvisa i Botkyrka, kommenterar han.

Mats Einarsson är 46 år och är grafisk formgivare. De senaste två mandatperioderna har han representerat Vänsterpartiet i riksdagen och suttit i konstitutionsutskottet. Mats Einarsson sitter dessutom i vänsterpartiets partistyrelse och verkställande utskott. Han har suttit i kommunfullmäktige i Botkyrka sedan 1989.

Botkyrka är den enda kommunen i Stockholmsregionen som har en rödgrön majoritet bestående av vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet. Mats Einarsson menar att detta förpliktigar:

– Det kommer att bli stimulerande att vara med och styra Botkyrka. Vänsterpartiet kommer ha en viktig roll för att driva en politik för välfärd, jämställdhet, hållbarhet och minskade klyftor. Vi ska visa att vänsterpolitik står sig starkare än borgerlig skattesänkarpolitik.

 

Kopiera länk