artikel

Jag hade fel och rätt

Knappt hade jag skrivit min kommentar till Sahlins taktiska klavertramp förrän hon tvingades dra ut foten igen. Det lät inget vidare, även om man som vänsterpartist för en kort stund kunde tillåta sig att njuta av farsen (forts.)

Jag hade fel och rätt. Tillfrågad om jag trodde att det fanns en risk för att (s) och (mp) skulle hänga av Vänsterpartiet och köra själva, så har jag fram till i förra veckan svarat bestämt nej: så korkade är inte den socialdemokratiska ledningen; de vet att det blir ett ramaskri, inte minst från fackföreningsrörelsen. Jag hade fel. Så korkad var den socialdemokratiska ledningen. Jag hade rätt. Det blev ett ramaskri från de egna leden.

Nåväl; uppgiften är fortfarande att forma ett politiskt alternativ som kan slå högeralliansen i valet 2010. Allt talar för att det bara är kombinationen s-v-mp som kan utgöra det alternativet. Så det är bara att gilla läget om man menar allvar med sitt politiska arbete.

Kopiera länk