artikel

Framtiden finns i Botkyrka

Tyvärr finns det de som vill koppla samman Vänsterpartiet med de aktivister som var drivande i upploppen i Fittja. Naturligtvis är det grundlösa beskyllningar i syfte att smutskasta vänstern. Det är inte vänster att vandalisera, bränna bilar eller kasta sten på poliser. Vänsterpolitik handlar istället om att vi tillsammans arbetar för en bättre framtid för alla – för dig, mig och för våra grannar.

Kanske har ni sett Vänsterpartiet Botkyrkas affischer på väg till tunnelbanan och pendeltåget. Vårt budskap är enkelt – Framtiden finns i Botkyrka! Vi är stolta över att vara Botkyrkabor. Det finns mycket kraft, energi och engagemang här. Det ser vi varje dag.

Men ingenting händer av sig självt. Vi som tror på ett bättre Botkyrka måste jobba tillsammans. Och våra drömmar om en mer solidarisk och rättvis värld blir bara verklighet av gemensamma krafter. Inte heller jämställdheten eller klimatet klarar vi om vi inte hjälps åt.

Alternativet blir högerpolitik. Då växer klyftorna och orättvisorna ännu mer. Och vi kommer inte klara vår tids viktigaste utmaningar – jobben, välfärden och klimatet. Därför vill vi göra gemensam sak med alla er som vill vara med och skapa en bättre framtid

Mats Einarsson (v) – gruppledare Botkyrka

Nooshi Dadgostar (v) – Botkyrkabyggens styrelse

Bekir Uzunel (v) – utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Anna Herdy (v) – kultur- och fritidsnämnden

Kopiera länk