artikel

Anna i ETC om försäljningen av Albyberget

vmotförsäljningI förra veckans ETC Stockholm fanns en artikel där det framstod som att vi är med på beslutet att sälja ut Botkyrkabyggens lägenheter på Albyberget. Helt fel förstås. Vi har arbetat aktivt i snart ett år för att stoppa försäljningen.
Vår ordförande Anna Herdy fick skriva ett svar i den här veckans nummer av tidningen, där hon förklarar vår ståndpunkt. Tyvärr läggs inte svaret upp på ETC:s hemsida, men så här löd det:

I förra veckans ETC Stockholm fanns en artikel där det framstod som att vi är med på beslutet att sälja ut Botkyrkabyggens lägenheter på Albyberget. Helt fel förstås. Vi har arbetat aktivt i snart ett år för att stoppa försäljningen.
Vår ordförande Anna Herdy fick skriva ett svar i den här veckans nummer av tidningen, där hon förklarar vår ståndpunkt. Tyvärr läggs inte svaret upp på ETC:s hemsida, men så här löd det:

Den 3 mars skrev ETC Stockholm om utförsäljningen av 1300 hyresrätter i Alby. Det stämmer som tidningen skriver att kommunen planerar sälja lägenheterna. Artikeln missar dock att Vänsterpartiet genom hela processen motsatt sig och drivit opinion mot planerna på en försäljning.

När Botkyrkabyggens styrelse beslöt att gå till kommunfullmäktige med förfrågan om att sälja, reserverade sig vår styrelseledamot. I fullmäktige röstade vi som enda parti emot beslutet om försäljning. Vi har dessutom drivit en kampanj – ”Sälj inte våra bostäder”, samlat namn i Alby och synts i media i frågan ända sedan våren 2012. Ändå skriver ETC Stockholm att ”Botkyrka kommun – som styrs av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet – beslutade att kommunägda Botkyrkabyggen ska sälja delar av sitt bestånd”, som om Vänsterpartiet hade varit med på beslutet!

Vi har hela vägen kämpat emot försäljningen, eftersom vi ser de sociala risker som även nätverket ”Alby är inte till salu” pekar på. Vi menar att övriga partier bör lyssna på oron från de berörda hyresgästerna och rösta nej när det slutgiltiga beslutet ska klubbas senare i vår.

Anna Herdy, ordförande Vänsterpartiet Botkyrka

 

Kopiera länk