artikel

Anna Herdy: Stoppa REVA!

AnnaVi lever i en tid där Sveriges integrationsminister gör skillnad på folk utifrån hår- och ögonfärg, i en tid då ambulansförare i Gävle vägrar köra en papperslös pojke som precis försökt ta sitt liv genom att hoppa ut från ett fönster med argumentet att “det är ju bara en flykting”, i en tid där alliansen avhumaniserar nämnda flyktingar genom att prata om dem i termer av volymer som måste minska.

Vi lever i en tid där Sveriges integrationsminister gör skillnad på folk utifrån hår- och ögonfärg, i en tid då ambulansförare i Gävle vägrar köra en papperslös pojke som precis försökt ta sitt liv genom att hoppa ut från ett fönster med argumentet att “det är ju bara en flykting”, i en tid där alliansen avhumaniserar nämnda flyktingar genom att prata om dem i termer av volymer som måste minska.

Att vi har folk i vårt parti som behöver vara oroliga för att åka tunnelbana, för att det kan dyka upp poliser som kräver att få se legitimation, bara för att man inte är blond och blåögd är sjukt.

I denna tid är det otroligt viktigt att vi som vänsterparti står upp för alla människors lika värde och rättigheter. (…)

Läs hela inlägget >> 

Kopiera länk