artikel

Nooshi Dadgostar med på toppen av riksdagslistan!

nooshiI dag presenterade valberedningen sitt förslag till riksdagslista för Vänsterpartiet i Stockholms stad och län. Vänsterpartiet Botkyrkas Nooshi Dadgostar står i förslaget på plats nummer 5. Det slutgiltiga förslaget sätts på valkonferensen som arrangeras i mitten av februari.

– Jag känner mig stolt och glad över att vara föreslagen. Idag har Vänsterpartiet 4 platser på Stockholmsbänken och allt kan hända. Det är medlemmarna i distriktet som avgör hur listan ser ut, säger en glad Nooshi Dadgostar. 

Nooshi Dadgostar är 28 år gammal och bor i Tumba, dock spenderar hon höstterminen 2013 och vårterminen 2014 i England för ett utbytesår under sina studier. Nooshi Dadgostar är uppvuxen i Göteborg och flyttade till Botkyrka 2006. Hon har varit politiskt aktiv i Botkyrka under flera år. Hon har bland annat suttit i utbildningsnämnden, i dialogforum i Tumba men framförallt så känner botkyrkaborna igen Nooshi för att hon var Vänsterpartiets ledamot i Botkyrkabyggens styrelse. Hon var en aktiv del i kampanjen Alby är inte till salu som vill stoppa kommunen och Botkyrkabyggen från att sälja 1300 hyresrätter på Albyberget i Botkyrka.

– Bostadsbristen är en av de största framtidsutmaningarna för vår region. Ändå gör regeringen absolut ingenting för att stötta kommunerna, varken med renoveringar av miljonprogrammet eller med ökad nyproduktion av hyresrätter. Detta är något som jag vill ändra på om jag får förtroendet att sitta i riksdagen, säger Nooshi Dadgostar.

 Det slutgiltiga förslaget till riksdagslista avgörs på en valkonferens den 15 februari 2014. Läs hela valberedningens förslag här.

För mer information:
Nooshi Dadgostar
[email protected], 0736-69 49 91

Kopiera länk