artikel

Ge bort en solidarisk julklapp

Strunta i att trängas i butiker inför jul – välj julklappar som gör världen lite ljusare och varmare istället. Skänk en gåva till en humanitär insamling och ge bort ett gåvobevis.

Vänsterpartiet har startat en insamling till förmån för människor i Grekland, som drabbats hårt av den ekonomiska krisen. De insamlade medlen går till organisationen Solidarity for All. De arbetar bland att med att erbjuda sjukvård för dem som utförsäkrats. Här kan du läsa mer om insamlingen

https://botkyrka.vansterpartiet.se/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Ung Vänster gör en julinsamling till Fristadsfonden. Fristadsfonden är en fond som hjälper flyktingar i Sverige. Den instiftades av Vänsterpartiet 1995 och bistår med pengar till bland annat tortyrutredningar, sakkunnig juridisk hjälp eller psykologintyg. Fonden drivs helt ideellt och alla insamlade pengar går till arbetet med flyktingar. Här kan du läsa mer om insamlingen.

Nyligen fick vi ett brev från Palestinagrupperna, som berättar att de drabbats hårt av regeringens nedskärningar mot bistånds- och solidaritetsorganisationer. De ber om hjälp för att kunna upprätthålla sitt viktiga arbete. Läs mer om deras insamling här.  

 

Kopiera länk