artikel

Flera Botkyrkaprofiler föreslås till tunga förtroendeuppdrag i Vänsterpartiet

Kongressföreslagna

Pressmeddelande:

Den 10-12 januari har Vänsterpartiet kongress. Där ska bland annat uttalanden inför Europaparlamentsvalet och de allmänna valen i september diskuteras. Kongressen väljer också en ny partistyrelse och antar den lista partiet ska gå till val på till Europaparlamentet. Flera Botkyrkaprofiler finns med på förslagen till tunga förtroendeuppdrag i partiet. 

Mats Einarsson, kommunalråd i Botkyrka och boende i Tumba, föreslås väljas om som ledamot i partistyrelsen och Nooshi Dadgostar, Tumba, föreslås som första ersättare till partistyrelsen. Dadgostar finns även med på valbar plats på Storstockholmsdistriktets förslag till riksdagslista. Anna Herdy, Norsborg, föreslås väljas om till partiets centrala valberedning, Elisabeth Biström, politisk sekreterare i Botkyrka, föreslås till programkommissionen och Fredrik Andersson, Storvreten, finns med på förslaget till valsedel till Europaparlamentet.

– Det är ingen tillfällighet att Vänsterpartiet Botkyrka har en framträdande plats på kongressen, säger Mats Einarsson.

– Vi har många kompetenta och erfarna medlemmar och partiföreningen har uppmärksammats i hela partiet, både för ett framgångsrikt arbete i den rödgröna majoriteten och för vårt motstånd mot försäljningen av Albyberget. Nu ser vi fram mot ett framgångsrikt valår för Vänsterpartiet!

Mer information om Vänsterpartiets kongress, som hålls på Münchenbryggeriet i Stockholm den 10-12 januari, finns här.

Pressbilder att ladda ner finns här.

Kontakt:

Mats Einarsson
0734-21 87 84
[email protected]otkyrka.se

Nooshi Dadgostar
0736-69 49 91
[email protected]

Elisabeth Biström, politisk sekreterare Vänsterpartiet Botkyrka
0708-89 19 16
[email protected]

Kopiera länk