artikel

Valaktivistutbildningar under våren

1Vänsterpartiet Storstockholm ordnar utbildningar under hela våren för dig som vill vara valaktivist för Vänsterpartiet under detta viktiga valår.

Vänsterpartiet Storstockholm ordnar utbildningar under hela våren för dig som vill vara valaktivist för Vänsterpartiet under detta viktiga valår.

Utbildningstillfällena är gratis, kräver ingen förkunskap eller anmälan och de är öppna för alla vänsterpartister som vill slipa på argumenten och fördjupa kunskaperna i olika politiska frågor.

Här är de föredrag som hittills finns att välja på. Platsen är Vänsterpartiets lokal Kafé Marx, på Kungsgatan 84, Kungsholmen:

HBTQ-politik
27 februari, kl.18.00
Hans Linde, gruppledare och HBTQ-politisk talesperson för Vänsterpartiet i riksdagen, kommer och pratar om Vänsterpartiets HBTQ-politik, hur vi skiljer oss från de andra partierna och vilka HBTQ-politiska krav som vi driver nu.
Facebookevent för föredraget.

Utrikespolitik
13 mars, kl.18.00
Hans Linde, gruppledare och utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet i riksdagen, kommer och pratar om Vänsterpartiets utrikespolitik, hur den skiljer sig från andra partiers och vilka utrikespolitiska frågor som man kan få när man står i valstugan.
Facebookevent för föredraget.

Sjukvård
25 mars, kl 18.00
Håkan Jörnehed, landstingsråd för Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting, kommer och pratar om Vänsterpartiets sjukvårdspolitik, hur den skiljer sig från andra partiers, varför vi inte vill ha vinster inom vården och massa andra frågor som man kan få när man står i valstugan.
Facebookevent för föredraget.

Arbetsmarknadspolitik
26 mars, kl 18.00
Ali Esbati, tf riksdagsledamot kommer och pratar om Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitik, hur den skiljer sig från andra partiers och vilka arbetsmarknadspolitiska krav som vi driver nu.
Facebookevent för föredraget.

Bostadspolitik
31 mars, kl 18.00
Clara Lindblom, ersättare i exploateringsnämnden för Vänsterpartiet i Stockholm, kommer och pratar om Vänsterpartiets bostadspolitik, hur den skiljer sig från andra partiers, hur vi vill bygga bort bostadsbristen och massa andra frågor som man kan få när man står i valstugan.
Facebookevent för föredraget.

Feministisk offensiv
9 april, kl 18.00
Rossana Dinamarca, riksdagsledamot och feministisk talesperson kommer och berättar om den nya feministiska vågen och de krav som vi driver kopplat till den.
Facebookevent för föredraget.

Vinster i välfärden
15 april, kl 18.00
Karin Rågsjö, vice gruppledare i Stockholms stadshus för Vänsterpartiet kommer och pratar om varför vi inte vill ha vinster i välfärden och hur vi vill att välfärden ska fungera istället.
Facebookevent för föredraget.

Antirasism
23 april, kl 18.00
Kalle Larsson, ordförande för Centrum mot rasism samt tidigare riksdagsledamot (V) kommer och pratar om Vänsterpartiets antirasistiska politik och strategi, hur den skiljer sig från andra partiers och andra frågor som man kan få när man står i valstugan.
Facebookevent för föredraget.

Ekonomisk politik
6 maj, kl 18.00
Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson och riksdagsledamot (V), kommer och pratar om ekonomisk politik, välfärdens finansiering och skattepolitik.
Facebookevent för föredraget.

Skol- och utbildningspolitik
8 maj, kl 18.00
Rossana Dinamarca, riksdagsledamot och utbildningspolitisk talesperson kommer och talar om Vänsterpartiets utbildningspolitik och om varför vi inte vill ha vinstintressen i skolan.

Denna lista uppdateras kontinuerligt här. Sprid gärna informationen om valutbildningarna till dina kompisar och kamrater i partiföreningen och är du ännu inte aktiv i partiföreningen där du bor, ta med dig en kompis som tycker politik är intressant!

Kopiera länk