artikel

Fira 1 maj med oss!

Vänsterpartiet och Ung Vänster samlar traditionsenligt till Sveriges största 1 maj-firande. Dagen börjar vid LO-distriktets manifestation vid La Mano – Katarinavägen 15, T-Slussen, kl. 9.30. Där hedrar vi den internationella solidariteten med tal och musik och minns de som åkte till Spanien på 30-talet för att bekämpa fascismen.

Dagen fortsätter sedan med samlingen på Medborgarplatsen kl. 12.00 där det blir tal och underhållning i väntan på avmarschen kl. 13.00. Demonstrationsvägen kommer även i år att gå via Folkungagatan och Katarinavägen ner till Slussen.

I Kungsträdgården startar programmet kl. 13.00 men musik och fortsätter med tal när demonstrationståget anländer ca kl. 14.15. Årets huvudtalare är Rossana Dinamarca som är riksdagsledamot för Vänsterpartiet. 
Program
Mer detaljerat program kommer senare men här är de viktigaste hålltiderna:
9.30 – La Mano – Katarinavägen 15
12.00 – Samling på Medborgarplatsen – Tal och underhållning fram till avgång
13.00 – Avmarsch från Medborgarplatsen under ledning av Blasorkestern Vänsterpartiet
13.00 – Programmet startar i Kungsträdgården med tal och musik
Ca. 14.15 – Demonstrationståget anländer till Kungsträdgården
Ca. 14.50 – Tal av Rossana Dinamarca
Ca. 15.15 – Internationalen med Blåsorkestern

1 maj-fest 
Förberedelserna inför årets Första maj pågår för fullt, men vi vill redan nu uppmärksamma er på festen som avslutar dagen. LO Stockholm och ABF Stockholm arrangerar som vanligt en fest för att fira arbetsrörelsens högtidsdag, och i år går den av stapeln på Färgfabriken i Liljeholmen.

Biljetterna kommer att finnas att köpa på plats i informationstältet i Kungsträdgården, i ABF-husets reception samt via nätet för 100 kr. Föreningar kan beställa festbiljetter mot faktura. I dörren kostar de 150 kr. Information om festen kommer att läggas upp på abfstockholm.se

Förberedelser och funktionärer
18-19 april är det fixarverkstad på Kafé Marx, i Vänsterpartiet Storstockholm:s lokaler på Kungsgatan 84. Alla som vill vara med och måla banderoller eller snickra plakat är välkomna. Material kommer att finnas på plats. Tiden som gäller är kl 11.00-17.00 både lördagen den 18 april och söndagen den 19 april.

Vill du hjälpa till under demonstrationen som funktionär? Det kan till exempel handla om att vara demonstrationsvakt, medlemsvärvare, informatör eller att hjälpa till med de praktiska arrangemangen i Kungsträdgården. Anmäl intresse till [email protected]

Kopiera länk