artikel

Hanna från Alby föreslås bli ny ordförande för Ung Vänster

Cederin

Hanna Cederin, 26 år från Alby, föreslås bli ny förbundsordförande för Ung Vänster. Det meddelade en enig valberedning i dag onsdag. Hanna jobbar i dag som förbundssekreterare för Ung Vänster och föreslås alltså efterträda Stefan Lindborg.

Hanna bor på Albyberget och är bland annat aktiv i Alby boendenätverk, som kämpar för att stoppa ombildningarna till bostadsrätter i området. I rollen som ordförande vill Hanna också fokusera på den typen av frågor, som spelar stor roll i människors vardag.

– Vänstern behöver ha förankring i människors vardag. Vi ska lyfta sånt som spelar roll för många – arbetsvillkor, förskoleplatser och bostadsbrist. Idag utgår samhällsdebatten från ett smalt perspektiv där bara en liten grupps villkor ryms, säger Hanna Cederin i en intervju på Ung Vänsters hemsida.

– I ett läge med en akut brist på bostäder, särskilt när det gäller billiga hyresrätter, så är det en mycket dålig idé att fortsätta med den ombildningspolitik som förvärrat bostadssituationen i Stockholmsområdet dramatiskt, säger hon apropå planerna på Albyberget, när Vänsterpartiet Botkyrka kontaktar henne.

– Det vi behöver är en satsning på renoveringar och på byggande av nya hyresrätter, som människor faktiskt har råd med. Vi vill inte att man fortsätter tvinga människor att belåna sig med miljonbelopp för att ha någonstans att bo, fortsätter hon.

Kopiera länk