artikel

Vänsterpartiet fixar ett roligare sommarlov för Botkyrkas barn

jordgubbar

Alla barn har rätt till ett härligt, avkopplande och roligt sommarlov. Men Sverige är ett land där barns uppväxtvillkor är väldigt olika. Medan en del kan åka till sommarstugan, på semesterresor eller får fickpengar för att göra roliga aktiviteter under lovet, har andra barn föräldrar som inte har råd att ge sina barn det sommarlov de skulle önska.

Vänsterpartiet hatar orättvisor. I vårt Sverige ska alla barn ha en bra uppväxt. I budgetförhandlingarna med regeringen satsade Vänsterpartiet förra året på att få igenom stöd till kommunerna för att ordna gratis aktiviteter för barn under sommarlovet. Nu blir det verklighet!

I Botkyrka har vi fått drygt 1,4 miljoner som ska gå till aktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år i sommar. Det blir bland annat mer personal på fritidsgårdarna, sommarläger för barn med funktionsnedsättningar, konstkollo, sommarlovskurs på KomTek, mer gratis idrottsaktiviteter och en pott pengar som föreningar som vill arrangera sommarlovsaktiviteter kan söka ur. Aktiviteterna ska vara till för barn från hela kommunen och särskilt dem som annars inte deltar på fritidsaktiviteter.

Det är en rättvisesatsning som vi är väldigt stolta över. För precis alla barn har rätt till ett härligt sommarlov.

/Pia Carlson och Sinan Celepli
Vänsterpartiets representanter i Botkyrkas kultur- och fritidsnämnd

 

Kopiera länk