artikel

Arbetarkvinnornas situation idag

fyra-loggorLördagen den 12 november bjuder LO-facken i Botkyrka, Vänsterpartiet Botkyrka och S-kvinnor in till en föreläsning med Elinor Odeberg, utredare på Kommunal, kring hennes rapport ”Status: prekär”, som handlar om tidsbegränsat anställda i en kvinnodominerad bransch.

Lördagen den 12 november bjuder LO-facken i Botkyrka, Vänsterpartiet Botkyrka och S-kvinnor in till en föreläsning med Elinor Odeberg, utredare på Kommunal, kring hennes rapport ”Status: prekär”, som handlar om tidsbegränsat anställda i en kvinnodominerad bransch.

Efter föreläsningen följer ett panelsamtal med Elinor Odeberg, Kerstin Amelin, vänsterpartist och vice ordförande i Botkyrka kommuns vård- och omsorgsnämnd och Nina Unesi, förbundsstyrelseledamot i S-kvinnor. Moderator: Lisa Rasmussen.

Här hittar du Facebook-evenemanget.

Plats:
ABF Botkyrka-Salems lokaler i Hallunda.
Hallundavägen 26

Program:
13:00-14:15 Föreläsning med Elinor Odeberg, Kommunal.
14:15-14:30 Paus
14:30-15:30 Panelsamtal med Elinor Odeberg, Kerstin Amelin och Nina Unesi.

Ur Elinor Odebergs rapport:

”Den ökande otryggheten brukar beskrivas i termer av att ett ’prekariat’ växer fram på arbetsmarknaden, bestående av människor med skilda bakgrunder men som har gemensamt att de har en oförutsägbar tillvaro vad gäller inkomst, yrke och materiella förutsättningar. Prekariat anspelar på ordet ’prekär’, som betyder osäker, bekymmersam.

En gemensam nämnare kan vara avsaknad av anställningstrygghet, som till exempel tidsbegränsat anställd. Den här rapporten handlar om tidsbegränsat anställda inom Kommunals organisationsområde och på arbetsmarknaden i stort. Rapporten undersöker varför och för vilka tidsbegränsade anställningar är ett problem, utifrån kön, ålder, yrkeskollektiv och bakgrund. Undersökningen i sin helhet visar på hur delar av prekariatet i Sverige kan se ut – arbetare med otrygga anställningar i offentlig sektor.”

Arrangörer:
LO-facken i Botkyrka
Vänsterpartiet
S-kvinnor

I samarbete med:
ABF Botkyrka-Salem

Kopiera länk