artikel

Höj Larsen: ”Nationell satsning på sex timmars arbetsdag”

Efter måndagens stora 1 maj-demonstration var Christina Höj Larsen, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, huvudtalare i Kungsträdgården. Där lanserade Vänsterpartiet en nationell satsning på arbetstidsförkortning.

Christina Höj Larsen (V)

”Sverige behöver en ny frihetsreform. En reform som kommer att ge oss ökade möjligheter att få livet att gå ihop, göra oss friskare och göra att fler kan få jobba.

Därför föreslår Vänsterpartiet idag en nationell satsning på sex timmars arbetsdag. Vi vill införa treåriga projekt med sex timmars arbetsdag på en arbetsplats i vartenda landsting och varenda kommun i hela Sverige. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Vi går från enstaka försök till kortare arbetstid på massor av arbetsplatser inom äldreomsorg, sjukvård, socialtjänst, barnomsorg och skolan. Det är dags nu!

Det här är ett strategiskt steg för arbetstidsförkortning, snabbt och lätt att få igång. Och med en så pass storskalig satsning över hela landet kommer resultaten bli svåra att avfärda. Vi visar att det går. Vi startar något som kan spridas som ringar på vatten till fler arbetsplatser. Så flyttar vi fram positionerna, så lägger vi grunden för att fler följer efter.”

Läs hela Christina Höj Larsen tal här!

Läs mer:

Aftonbladet: ”Sjöstedt: Sex timmars arbetsdag i alla kommuner

Kopiera länk