artikel

Vi lanserar virk-kampanj för Fristadsfonden!

Vänsterpartiet Botkyrka lanserar nu en kampanj för att samla in pengar till årets 1 maj-insamling, som kommer att gå till Fristadsfonden.

Vi kommer att tillverka nejlikor i tyg/garn som vi sedan kommer att sälja till förmån för insamlingen.

Vi har redan kommit igång med tillverkningen. Men vi söker fler som vill hjälpa till att producera dessa nejlikor!

Gillar du handarbete? Vill du göra en insats för människor på flykt? Hör av dig till oss på [email protected] för att ansluta dig till kampanjen och för att få mer information. Vi har tagit fram två olika modeller som vi kommer att tillverka:

Instruktioner för nejlika helt i garn

Nejlika helt i garn. Perfekt på 1 maj-kavajen.

Instruktioner för nejlika i garn och filt

Nejlikor med knopp av garn och blomma av röd filt.

Vill du köpa en nejlika av oss? Hör av dig till oss på [email protected] för att beställa. Priset är 50 kr inklusive frakt.* Ange vilken modell du vill köpa. Det är först till kvarn som gäller! Alla intäkter går oavkortat till Fristadsfonden. Uppdatering 29/4: Nejlikorna är nu slutsålda. Se ovan för instruktioner om hur du själv virkar en nejlika.

Det finns en historiskt bakgrund till den här kampanjidén: Fram till och med år 1941 var det tradition att använda nejlikor i tyg istället för de årliga 1 maj-märken vi idag fäster på våra kläder när vi går för att demonstrera. Läs mer om nejlikans historia som politisk symbol, och hur den har använts på 1 maj, i denna artikel av Folke Olsson.

*Kom ihåg att handarbetet hos våra volontärer kan variera något och att nejlikornas utseende därför kan avvika marginellt från bilderna i denna artikel.

Kopiera länk