artikel

Vi bygger Botkyrka

Klassklyftorna har ökat mer i Sverige än i något annat jämförbart land. Inkomstskillnaden mellan vanliga löntagare och makteliten är större än någonsin. Det kräver en offensiv politik från vänster, för jämlikhet och jämställdhet, för solidaritet och demokrati.

Marit Normasdotter (V). Foto: Leo Ahmed.

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi arbetar för ett samhälle som fungerar för alla – inte bara några få. Vi kämpar mot klassorättvisor, rasism och kvinnoförtryck och för en politik som sätter klimatet och miljön framför starka företagsintressen. Vi vill få bort vinstjakten som drivkraft i välfärden. Vi vet att ett solidariskt samhälle är starkare än ett land där girigheten får råda. Tillsammans vill vi inget mindre än alla människors frihet.

I det här programmet beskriver vi våra ambitioner, mål och förslag för nästa mandatperiod i Botkyrka kommun, men givetvis får inte allt plats och en del har vi kanske missat. Du är välkommen att höra av dig till oss om du har egna förslag eller vill veta mer om vår politik.

Den 11 september är det val i Sverige till riksdagen, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. Lägg din röst där den väger tyngst: på Vänsterpartiet!

Marit Normasdotter
ordförande
Vänsterpartiet Botkyrka

Läs mer om vår politik genom att klicka här.

Kopiera länk