artikel

”Vi drömde stort och åstadkom större” – Demonstration på Albyberget

albydemonstration490

”Idag har vart overklig. Vi drömde stort och åstadkom större. Tack alla som kom. #albyärintetillsalu”
 – Nabila Abdul Fattah (@Nabila_AFR), 12 juni 2013

Igår deltog Vänsterpartiet Botkyrka i Alby är inte till salus stora demonstration på Albyberget i Alby. Under hela tåget rådde mycket god stämning. Det dansades och spelades trummor. Det skreks slagord som aldrig förr. Ingen har några helt klara siffror på hur många som kom. Men omkring 600 personer uppskattade polisen det till.

Under vägen så anslöt väldigt många boende. Så demonstrationen var nästan dubbelt så stor när den kom fram till samlingsplatsen där demonstrationen avslutades, på en av gårdarna på Tingsvägen, på Albyberget. Vid samlingsplatsen hölls det tal, vår egen ordförande Anna Herdy höll ett tal som går att läsa i efterhand här på Botkyrkabloggen. Åsa Eklund höll tal som boende i området och sist men inte minst Alby är inte till salus egna hjälte Emma Dominguez. Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets partiledare var också på plats i Alby och under terminens sista partiledardebatt tog han upp frågan i sitt anförande. Det kan du titta på här.
Här kan du se en video från demonstrationen. 

Nedan följer lite bilder och för att få koll på mer bilder kan man kolla Vänsterpartiet Botkyrka på Facebook. Alby är inte till salu-gruppen på Facebook. Håll koll på hashtaggen #albyärintetillsalu eller #albyaerintetillsalu på Twitter och Instagram.

Alby1 Alby2 bild bild (4) bild (3) bild (2) bild (1)

Alby2 bild bild (4) bild (3) bild (2) bild (1)

Kopiera länk