sida

Vår politik för Botkyrka

Vi bygger ett Botkyrka för alla!

Sveriges ekonomi är stark, men det är långt ifrån alla som har fått ta del av framgången. Klyftorna har ökat mer i Sverige än i något annat jämförbart land. Inkomstskillnaden mellan vanliga löntagare och makteliten är större än någonsin. Det kräver en offensiv politik från vänster, för jämlikhet och jämställdhet.

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi kämpar för en ekonomi som fungerar för alla – inte bara några få. Vi kämpar mot klassorättvisor, rasism och kvinnoförtryck och för en politik som sätter miljön framför starka företagsintressen. Vi vet att ett solidariskt samhälle är starkare än ett land där girigheten får råda. Tillsammans vill vi inget mindre än alla människors frihet. I det här programmet beskriver vi våra ambitioner, mål och förslag för nästa mandatperiod i Botkyrka kommun, men givetvis får inte allt plats och en del har vi kanske missat. Du är välkommen att höra av dig till oss om du har egna förslag eller vill veta mer om vår politik.

Den 9 september är det val i Sverige till riksdagen, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige. Lägg din röst där den väger tyngst: på Vänsterpartiet!

/Amra Bajric, ordförande Vänsterpartiet Botkyrka

 

Här hittar du vårt kommunalpolitiska program för perioden 2018-2022, som beskriver Vänsterpartiets politik för Botkyrka kommun (klicka på respektive rubrik).

Kopiera länk