artikel

Kommunalare + vänsterpartist = gå med i kommunalvänstern

kommunalvänsternÄr du med i Kommunal samtidigt som du är vänsterpartist? Då kan du gå med i den nybildade partiföreningen Kommunalvänstern! Självklart kan även du som har hjärtat till vänster, men ännu inte blivit medlem i Vänsterpartiet gå med och aktivera dig i partiet via den nya partiföreningen.

Är du med i Kommunal samtidigt som du är vänsterpartist? Då kan du gå med i den nybildade partiföreningen Kommunalvänstern! Självklart kan även du som har hjärtat till vänster, men ännu inte blivit medlem i Vänsterpartiet gå med och aktivera dig i partiet via den nya partiföreningen.

Sedan förra året kan man som vänsterpartist både vara med i en geografisk förening, som Vänsterpartiet Botkyrka, och i en facklig partiförening. Det finns för närvarande fem stycken aktiva sådana: Hotell- och restaurangvänstern, Postföreningen, Trafik och SL-klubben, Handelsvänstern  – och så den nybildade Kommunalvänstern.

Här kan du läsa mer om Kommunalvänstern i en intervju i Kommunalarbetaren. ”Syftet med Kommunalvänstern är att verka för fackliga frågor inom Vänsterpartiet, att samla upp de medlemmar inom V som är kommunalare och att samarbeta med Kommunal.”, säger Feline Flodin som är en av initiativtagarna.

Vill du veta mer om de fackliga vänsterpartiföreningarna? Här hittar du kontaktuppgifter till föreningarna.

Är du medlem i ett fackförbund och vill starta upp en facklig partiförening inom Vänsterpartiet? Hör av dig till distriktet: [email protected]

Här kan du läsa Vänsterpartiets facklig-politiska plattform.

 

Kopiera länk