sida

2. Anna Herdy

Sysselsättning: Jag pluggar till lärare i svenska och historia. För att dryga ut csn-lånet så jobbar jag extra på IKEA Kungens Kurva och som DJ.

Sysselsättning: Jag pluggar till lärare i svenska och historia. För att dryga ut csn-lånet så jobbar jag extra på IKEA Kungens Kurva och som DJ.

Bor: Eriksberg

Vad är det bästa med Botkyrka? Jag har två olika anledningar till att jag älskar Botkyrka: 1. Miljön och naturen är fantastisk här. Här finns både väldigt mycket stadsmiljö och går man några hundra meter så känns det som man är på landet. Det älskar jag! 2. Framåtandan som finns i Botkyrka! Det är positiva människor som bor här och det märks på allt från de kommunala tjänstemän vi har till skolbarnen man möter på morgonen!

När gick du med i Vänsterpartiet? Jag blev aktiv i Ung Vänster år 2000 och medlem i partiet 2005.

Varför gick du med i Vänsterpartiet? Därför att Vänsterpartiet är det enda parti som stämmer överens med min syn på vad framtiden kan vara och för att jag är feminist och Vänsterpartiet är enligt min mening ett verkligt feministiskt parti!

Finns det någon politisk fråga som du är extra intresserad av? Varför? Jag tycker att frågor som rör samhällsplanering, stadsplanering är extra intressant. För mig handlar det om allt ifrån bostadsbyggande till hur vi får till en feministisk stadsplanering som gör att hälften av människorna i vårt samhälle kan röra sig fritt i sitt bostadsområde utan att känna vardagsrädsla.

Vilka frågor tycker du är viktigast i din nämnd? Jag sitter som ordinarie ledamot i kultur- och fritidsnämnden och där tycker jag att det viktigaste är att vi ser till att våra medel som delas ut till idrotts- och kulturaktiviteterna i kommunen fördelas jämt mellan tjejer och killar, mellan herr- och damidrott.

Vilka livserfarenheter tycker du att du har störst nytta av i ditt politiska arbete? Jag tror det är att jag är ung och ganska kaxig. Jag är van att ta plats och kan på det viset känna igen mig väldigt mycket i Botkyrka och vår kommuns invånare. Botkyrka har en ung befolkning och dessutom en kaxig framtoning!

Vad vill du säga till andra som funderar på att bli politiskt aktiva? Politik är inget sällskapsspel. Vi som är engagerade i Vänsterpartiet är det för att vi ser att vi måste. Visst hade det varit skönare att ha en ledig dag istället för att dela valmaterial en regning lördag. Men man måste tänka; om inte jag, vem ska slåss för mig och mina rättigheter? Om jag inte gör det nu, när ska det då göras?

Har du några andra fritidsintressen? Jag har tidigare sjungit i kör och gillar att spela TV-spel och titta på serier och filmer. Att vara ordförande i Botkyrkas partiförening tar en massa tid det med.

Kopiera länk