sida

5. Ronnie Andersson

Sysselsättning: Jag arbetar nu som språklärare i två skolor i Salem, dessutom jobbar jag som umgängesperson inom socialförvaltningen i Botkyrka. Jag sitter också i Södertörns Tingsrätt och Migrationsdomstolen som nämndeman.

Sysselsättning: Jag arbetar nu som språklärare i två skolor i Salem, dessutom jobbar jag som umgängesperson inom socialförvaltningen i Botkyrka. Jag sitter också i Södertörns Tingsrätt och Migrationsdomstolen som nämndeman.

Bor: Jag bor i Skäcklinge-området i Tumba.

Vad är det bästa med Botkyrka? Det bästa med vår kommun är förutom de fina naturområden vi har och närheten till storstaden, vår internationella prägel. Här finns hela världen samlad vilket ger oss oanade möjligheter inför framtiden med mångfald och samarbete med andra länder och folk! Känns verkligen som framtiden finns i Botkyrka.

När gick du med i Vänsterpartiet? Jag gick ganska sent i mitt liv med i partiet omkring år 2000.

Varför gick du med i Vänsterpartiet? Jag har alltid varit engagerad i rättvisefrågor, solidaritet, jämlikhet osv.. Inte minst inom skolans värld där jag jobbar. Det finns inget alternativ givetvis än Vänsterpartiet som driver dessa frågor bäst.

Finns det någon politisk fråga som du är extra intresserad av? Varför? Givetvis blir det skolfrågor som engagerat mig mest men jag är också väldigt intresserad av internationella frågor, solidaritet mellan världens länder t.ex. Även hälsofrågor och friskvård ligger mig varmt om hjärtat. Skolans kvalitet på alla områden är oerhört viktigt och då menar jag allt från fräscha lokaler med bra inomhusklimat, modern utrustning osv. till välutbildad personal som har greppbara elevgrupper att arbeta med. Detta kostar pengar men det lönar sig ju för oss alla i framtiden. Det vet vi. Vinster i skolan måste förbjudas och stora skattesänkningar är ju helt orealistiska.

Vilka livserfarenheter tycker du att du har störst nytta av i ditt politiska arbete? Jag har engagerat mig länge för några av samhällets svagaste: Barn och ungdomar som inte fått ”något gratis”. Jag vet vad orättvisor i vårt samhälle leder till, kriminalitet, droger, utanförskap osv. Det har livet lärt mig.

Vad vill du säga till andra som funderar på att bli politiskt aktiva? Det är ju givetvis viktigt att alla människor har åsikter om hur det goda livet skall se ut, att då engagera sig politiskt kan vara ett sätt att känna att man tillhör det demokratiska systemet. Jag tror att det är lättast om man aktiverar sig som ung och sakta bygger upp sin erfarenhet genom åren.

Har du några andra fritidsintressen? När jag inte jobbar i skolan eller politiskt är det resor friskvård och arenaidrott som gäller. Kul, avkopplande och skönt. Jag går också en hel del på teater när tillfälle bjuds.

Kopiera länk